Tuesday, October 31, 2006

Μερικά σχολιάκια…

*Πάλι καλά που έγιναν ολα αυτά τα προεκλογικά έργα στους δρόμους και δεν πλημμυρίσαμε σήμερα…

*Τώρα που μίλησε ο Καραμανλής στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Internet, τουλάχιστον μάθαμε με τι ασχολείται τόσο καιρό. Μπλόγκερ είναι ο άνθρωπος και τον έβαλαν πρωθυπουργό με το ζόρι.

*Μιας και το δημόσιο έλλειμμα είναι πλεόν μόλις στο 5%, μήπως έφτασε η εποχή να τελειώσει η 20-ετής περίοδος λιτότητας στη χώρα μας ή μήπως να τους προτείνουμε να χώσουν τα στατιστικά τους εκεί που ξέρουν;

*Ο Κος κος Ψωμιάδης μίλησε για «ιερά και όσια»! Ε, αυτός ο μπαγάσας δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο!

*«Το 2050 η ανθρωπότητα θα καταναλώνει ετησίως τους πόρους δύο πλανητών σαν τη Γη, προειδοποίησε το Παγκόσμιο Ταμειο για τη Φύση (WWF), εκτιμώντας ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος έχει φτάσει πλέον σε πρωτόγνωρους ρυθμούς.»- Άντε βρε, καλοφάγωτοι!

*Τι εννοούσε ο Σόλιντ λέγοντας οτι ο Ολυμπιακός έχει τύχη αν παίξει όπως με τον Ατρόμητο; Έχει τύχη να φάει 5 ή θα έχει την τύχη να αλλάξει προπονητή;

*Το ματς στη Ρώμη ξεκίνησε απο νωρίς με μαχαιρώματα. Υπάρχουν και αλλού καλόπαιδα λοιπόν!


Monday, October 30, 2006

Μια ιστορία

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας κοντός εύπορος κύριος που είχε τα πάντα, εκτός απο δύο πράγματα. Ύψος (είπαμε, ήταν κοντός) και δόξα (γιατί σπάνια ενα αφεντικό δοξάζεται). Κάθισε λοιπόν και σκέφτηκε εως ότου κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει για να τα αποκτήσει και τα δύο. Υπήρχε μια και μόνο μια επιχείρηση που θα μπορούσε να του προσθέσει, έστω και δυνητικά ύψος, αλλά και να τον δοξάσει, να τον κάνει αγαπητό στο κόσμο.

Έκανε λοιπόν την επένδυση του. Του κόστιζε πολλά, αλλά για αυτόν ήταν απλά ενα ακριβό χόμπι. Το πρόβλημα όμως ήταν οτι υπήρχαν και άλλοι δαιμόνιοι επιχειρηματίες στο χώρο, που για την ώρα βρίσκονταν μπροστά απο αυτόν και του έπαιρναν όλη τη δόξα. Στράφι πήγαιναν οι επενδύσεις του κοντού εύπορου κυρίου, αφού ο μεγάλος ανταγωνιστής του είχε τον καλύτερο διευθυντή της εποχής, ενα ξανθομάλλη τύπο που γνώριζε την αγορά καλύτερα απο όλους και προστάτευε με κάθε τρόπο την επιχείρηση του αφεντικού του. Ο κοντός εύπορος κύριος κάθισε και σκέφτηκε ξανά. Ένας δικηγόρος θα μπορούσε να βοηθήσει, σκέφτηκε, και προσέλαβε εναν σατανικό δικηγόρο, επίσης κοντό, για να προστατεύσει και την δική του επιχείρηση. Ο ανταγωνιστής του κάπου εκεί βαρέθηκε και έριξε αλλού το βάρος και το χρήμα του. Έδιωξε και τον ξανθομάλλη διευθυντή και η επιχείρηση του πήρε την κάτω βόλτα. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για τον κοντό εύπορο κύριο και τον επίσης κοντό δικηγόρο του να δράσουν. Γέμισαν μερικές βαλίτσες με πεντοχίλιαρα και άρχισαν να κάνουν «φιλίες» με τους παλιους φίλους του ξανθομάλλη διευθυντή που τα είχε πλέον παρατήσει. Ήταν η σειρά τους να προστατεύσουν την επένδυση τους. Μετά έκαναν φίλους και τους αντιφρονούντες. Άρχισαν να χαρτζιλικόνουν και τους ξεχασμένους αναλυτές του κλάδου: “Θα λέτε οτι η δική μας επιχείρηση είναι η καλύτερη” είπαν στους μέχρι τότε πεινασμένους, πρώην λιγούρηδες, και η διαταγή τους έγινε πράξη. Οι πρώην λιγούρηδες άρχισαν να τρώνε με χρυσά κουτάλια, να κυκλοφορούν σαν καρδινάλιοι, να έχουν ακόμα και προσωπική ασφάλεια και όλα αυτά για να μην βλέπουν ποτέ τις βαλίτσες, αλλά να βλέπουν μόνο τις επενδύσεις και τα κέρδη. Όταν τέλος, ένα τσούρμο καιροσκόπων ισπανών, έκανε πραξικόπημα και ανέτρεψε τον έλληνα, πρόεδρο του κλάδου στην ευρώπη, ο κοντός εύπορος κύριος έβαλε μπροστά τα στήθη του και τον υπερασπίστηκε ακολουθώντας τη συμβουλή του επίσης κοντού δικηγόρου, που το είχε ψάξει καλά το θέμα. Είχε κατακτήσει πλεόν και τη καρδιά του προέδρου.

Το κακό σε όλα αυτά ήταν οτι κανείς άλλος δεν επιθυμούσε πλέον να κάνει επενδύσεις στον κλάδο. Δεν υπήρχε δημόσιο έργο που να μην έπαιρνε ο κόντος εύπορος κύριος, και έτσι δεν υπήρχε και χώρος για επενδύσεις, μέχρι που ένας τρελός ψηλός ανταγωνιστής αποφάσισε να χωθεί στη μέση. Ποιό δειλά στην αρχή και ποιό δυναμικά στη πορεία. Το σκέφτηκε και αυτός καλά. Είχε να τα βάλει με Δικηγόρους-γνωριμίες-αναλυτές-προέδρους του κλάδου. Δεν είχε και πολλές επιλογές. Έπρεπε να παίξει και αυτός βρώμικα. Έπρεπε να προστατέψει και αυτός την επιχείρηση του. Κάπου είχε ακούσει ο τρελός ψηλός ανταγωνιστής για έναν δαιμόνιο εβραίο διευθυντή. Θα έπρεπε να πληρώσει το βάρος του σε χρυσάφι βέβαια για να τον αποκτήσει, αλλά μπρός στην τρέλα τι είν’ το χρήμα, σκέφτηκε, και προσέλαβε τον δαιμόνιο εβραίο για διευθυντή της επιχείρησης του. Έκανε και πολλές επενδύσεις. Αγόρασε σύγχρονο εξοπλισμό και διαφήμισε το εμπόρευμα του. Έπρεπε να μπεί γερά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού και θεωρητικά το είχε κάνει.

Στη πράξη βέβαια, ο κοντός εύπορος κύριος δεν θα άφηνε να πάνε τόσο εύκολα χαμένα αυτά που χρόνια τώρα με κόπο και χρήμα έχτιζε. Έτριξε τα δόντια στους αναλυτές. Και πήρε τους φίλους του τηλέφωνο. Όλοι του υποσχέθηκαν οτι θα συνεχίσει να παίρνει τα δημόσια έργα, να παίρνει δόξα, να παίρνει ύψος και έτσι θα συνεχιστεί η ιστορία καθώς φαίνεται. Ο τρελός ψηλός ανταγωνιστής αργά η γρήγορα θα βαρεθεί και θα τα παρατήσει. Και ο κοντός εύπορος κύριος θα συνεχίσει να ψηλώνει μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος τρελός ανταγωνιστής και ο κοντός εύπορος κύριος να ξαναπάρει τηλέφωνο τους φιλους του, και πάει κλαίγοντας...

** Η ιστορία δεν αφορά πραγματικά πρόσωπα και στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου σε εικασίες και φανταστικές υποθέσεις του MasterBlasterX.


Wednesday, October 25, 2006

Η καλλιτέχνης


«Δεν μου αρέσει ο τίτλος “τραγουδιάρα”, τον βρίσκω πολυ υποτιμητικό, φτηνό. Είμαι τραγουδίστρια, Καλλιτέχνης»


Κυρίες και κύριοι, χειροκροτείστε την μια και μοναδική Κέλλυ Κελεκίδου στην οποία και ανήκει η εν λόγω καταπληκτική δήλωση! Μια δήλωση που μας άφησε όλους άφωνους (αυτη δεν είχε πρόβλημα, ήταν ήδη άφωνη) και έθεσε το ακόλουθο ηθικό ερώτημα: «Δεν είναι κοινωνικός ρατσισμός όταν η αντιπάθεια μας προς ενα είδος μουσικής εκδηλώνεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς προς τους εκπροσώπους αυτής;» Δεν είναι σαν να αποκαλείς πρεζάκηδες όσους ακούνε ροκ; Σατανιστές όσους ακούνε μέταλ και χαπάκηδες όσους ασχολούνται με τη ντάνς σκηνή;

Ο MasterBlasterX αντιλαμβανόμενος τον επερχόμενο κοινωνικό κατακερματισμό που μπορεί να προκαλέσει αυτός ο λανθασμένος τρόπος σκέψης, δημιουργεί το «ίδρυμα φίλων των σκυλιών της νύχτας» με στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού ρατσισμού απέναντι στις καλλιτέχνιδες που γεμίζουν την νυχτερινή ζωή των ελλήνων.

Α! Και προς επιβεβαίωση της καλλιτεχνικής «στόφας» της αξιαγάπητης Κέλλυ, σας παρουσιάζουμε τους στοίχους ενος τυχαία επιλεγμένου τραγουδιού της.

Νιώθω δεντράκι στο βορριά
που πάει να πέσει
έχω παράπονα πολλά
μ΄έχεις πονέσει
Νόμιζα πως μ΄αγαπάς
και όλα στα΄χω δώσει
χάνεσαι με προσπερνάς
λίγο δεν μ΄εχεις νιώσει


Δεν είναι συγκινητικό;;; (μήπως με λίγο ακόμα μεγαλύτερο μπούστο θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερο;)

Tuesday, October 24, 2006

Τρίτη

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ή οχι, αλλα με βάση τα λιγοστά στατιστικά που έχουμε στη διάθεση μας, η τρίτη είναι η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για το blog απο άποψη επισκεψιμότητας.

Ανακηρύσσω λοιπόν τη σημερινή ημέρα, επίσημη ημέρα αποχής και δεν γράφω τίποτα.





Monday, October 23, 2006

Αλμπάνης

Αλμπάνης: Ουσιαστικό που περιγράφει τον ψεύτοεπαγγελματία, τον επιτήδειο που προσπαθεί να εξαπατήσει χρησιμοποιόντας μια ψευδοϊδιότητα, πχ αυτή του γιατρού.

Η πρώτη σύγχρονη εμφάνιση αλμπάνηδων στη χώρα μας παρατηρήθηκε την περίοδο του μεσοπολέμου (ίσως και νωρίτερα), όταν καλοντυμένοι πρωτευουσιάνοι αναπαριστούσαν τους γιατρούς στην επαρχία, πουλώντας ψευδοσκευάσματα, τα οποία και προωθούσαν με την βοήθεια του περιποιημένου παρουσιαστικού τους. Κύριο πρόβλημα των αλμπάνηδων ήταν οτι αργά ή γρήγορα, τους έπαιρναν μυρωδιά και κατέληγαν να τρέχουν για να γλιτώσουν απο τις γκλίτσες και τις μπαστούνες των χωριανών. Ο γνωστός ρεμπέτης, Γιώργος Μπάτης, υπήρξε αλμπάνης για μια περίοδο της ζωής του, γεγονός μου του απέφερε αρκετές μελανιές απο μπαστούνα στη πλάτη, αλλα και την έμπνευση για το γνωστό άσμα “Ε ρε σου χει λάχει, σου χει λάχει, να σε κυνηγούν οι βλάχοι”

Σήμερα, το επάγγελμα των αλμπάνηδων παρουσιάζει στη χώρα μας μεγαλύτερη άνθιση απο ποτέ. Φυσικά, δεν αρκεί πλέον ενα καλό κοστούμι για να γίνει η δουλειά, αλλα χρειάζονται γνώσεις μάρκετινγκ, επικοινωνιακά προσόντα, και φυσικά οι σωστές γνωρίμιες. Το μεγάλο δε προσόν των σύγχρονων αλμπάνηδων είναι οτι διατηρούν την ταυτότητα τους μυστική, και έτσι διατηρούν και τη πλάτη τους μακριά απο τα μπαστούνια των βλάχων. Για όλους βέβαια έρχεται η αναπόφευκτη στιγμή της αποκάλυψης, και τότε γελάει και ο κάθε πικραμένος.

Αυτή η στιγμή της αποκάλυψης φαίνεται οτι πλησιάζει και για τον σπουδαίο νορβηγό αλμπάνη, Τρόντ Σόλιντ, τον άνθρωπο που αντί για τον κλασικό αλμπάνικο χαρτοφύλακα κρατάει μπλόκ, σε μια συμβολική παραλαγή του “εργαλείου της δουλειάς”. Θα σκέφτηκε άλλωστε ο άνθρωπος: “Οι έλληνες, βλάχοι είναι. Θα με δουν να κρατάω μπλοκάκι στο πάγκο, θα με πάρουν για προφέσορα. Θα πω και δυο έξυπνα λογάκια και κάθαρισα...” Και όντως, καθάριζε μέχρι πρότινος. Αλλα τώρα φαίνεται οτι οι βλάχοι ξύπνησαν και ακονίζουν τις γκλίτσες τους! Άραγε του έχει λάχει να τον κυνηγούν οι βλάχοι;

ΥΓ1. Το κακό είναι οτι ο Μπάγεβιτς κέρδισε πάλι προχθές και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε πάλι αυτόν.
ΥΓ2. Ο λάος ζητάει Σάββα Κωφίδη στο λιμάνι. Το μέταλ ζεί.
ΥΓ3. Έστω εναν Γιτζάκ Σούμ. (Με τέτοια κόρη, αξίζει μια ευκαιρία ακόμα...)
ΥΓ4. What Would Brian Boitano Do?




Friday, October 20, 2006

matchpoint

Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα ενότητα η οποία και αφορά την κριτική παλιών και νέων ταινιών όπως τις είδε το θολό μάτι του MasterBlasterX. Πρώτο “θύμα” του λεκτικού μαγκανοπήγαδου είναι το πολυσυζητημένο matchpoint του Woοdy Allen.

Το στόρι με δυο κουβέντες: Φτωχός νεαρός καθηγητής τένις, γίνεται μέλος της υψηλής λονδρέζικης κοινωνίας, αρχικά τσιγκελώνοντας και εν συνεχεία αποκαθιστώντας στα σκαλιά της εκκλησιάς την θυγατέρα ζάπλουτου μπίσνεσμαν.

Επιπλοκή: Γκομενάκι αντίστοιχης φιλοσοφίας, και αφού ατύχησε να γίνει και εκείνο μέλος του βρετανικού τζέτ-σετ, εκδικείται την παραλίγο φαμίλια της κάνοντας ανελέητο και συνεχές σεξ, μέχρι την εγκυμοσύνη, με τον τενίστα/γαμπρούλιακα. Τα σχέδια του ήρωα μας κινδυνέυουν να πάνε στράφι.

Κύρια συμπεράσματα: Μια ταινία που μάλλον δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε να μας πεί δίνοντας έμφαση στην επιθυμία για πλούτο και στο θέμα της τύχης..χμμμ

Τι μας θύμισε: Αδιαμφισβήτητα την αγαπημένη μας “Τόλμη και γοητεία”. Αν στη θέση του φτωχού τενίστα, τοποθετήσετε την φτωχή υπηρέτρια Μπρούκ, έχετε την απόλυτη συνταγή του matchpoint. Δεν υπάρχει ίντριγκα, συνομοσία ή λαμογιά που να έκανε ο ήρωας μας και να μην την είχε σκαρφιστεί η Μπρουκάρα 20 χρόνια πρίν, έχοντας τον ίδιο απόλυτο στόχο. Το χρήμα και τη δόξα.

Ομοφυλοφιλική σκηνή: Αναμφίβολα, το καφεδάκι που απόλαυσαν στην αρχή της ταινίας, ο ήρωας μας και ο αδερφός της μετέπειτα συζύγου του, ήταν μια σκηνή τόσο δυνατά gay, που χρειάστηκε τουλάχιστον μισή ώρα για να βεβαιωθώ οτι οι δύο τυπάδες προτιμούσαν τα κορίτσια.

Καλύτερη ερμηνία: Σκάρλετ Γιόχανσον ή “το κακό γκομενάκι”.

Χειρότερη ερμηνία: Η πλούσια μάνα. Απλά μας εκνεύρισε!

Πόσο κακή είναι στα αλήθεια;: Αν όχι κακή, σίγουρα υπερτιμημένη. Το αστυνομικό μέρος, στο τελευταίο τέταρτο, σώζει την παρτίδα αν και το στόρυ με τον βιασμό της Καρολάιν (τόλμη και γοητεία-1ος κύκλος), ήταν μακράν καλύτερο απο αστυνομικής απόψεως.

Ηλίθιο κοινωνικό μήνυμα: Κακοί δεν είναι οι πλούσιοι, αλλα οι φτωχοί που θέλουν να τους μοιάσουν.

Να το δείτε;: Όχι αν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε. π.χ. να περάσετε μια βόλτα απο τον ιππόδρομο ή να πάτε για φραπέ.


 

Tuesday, October 17, 2006

Ελέκτιονς πάρτ 2 - "Δι Ερέκτιονς"

(Προσφορά του Κόμη Μπλιάχ)

Το κοστούμι του Άρη. Μου τράβηξε το μάτι. Κι ενώ οι καλεσμένοι των πάνελ έπαιζαν το παιχνίδι με τις μουσικές καρέκλες από το ένα κανάλι στο άλλο, εγώ είχα μάτια μόνο για εκείνον. Όπου και να πήγαινε εγώ τον έπαιρνα από πίσω. Χμμ..

Ήταν μάλλον το πορτοκαλί χρώμα που αποπροσανατόλισε τους τηλεθεατές και τρελάθηκαν στο ζάπινγκ με αποτέλεσμα να μην έχουν στανιό πουθενά και απελπισμένοι όπως να κάνουν στάση στον Alpha. Αλλιώς δεν εξηγείται πως την βραδιά των εκλογών ο ALPHA ήταν πρώτος με ποσοστό 17,2%. Ακολούθησαν το MEGA με 15,5% ο ΑΝΤ-1 με 14,9%, η ΝΕΤ με 7,8% το STAR με 9,7% και το ALTER με 4,9 %. Βέβαια υπάρχει και η άλλη εξήγησης: Το Mega που ήταν παραδοσιακά πρώτο στις εκλογές έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης γιατί όπως μου είπαν οι εκλογές θέλουν τον Χατζηνικολάου τους. Και γιατί παρακαλώ; Όπως η Θεσσαλονίκη θέλει τον Ψωμιάδη της ένα πράγμα; Δεν καταλαβαίνω.


-Comisbliah πρώην Ελένη Λουκά (αλλαγή φύλλου-ξέρετε εσείς τώρα. τζάμπα) .





Monday, October 16, 2006

Ελέκτιονς!

Απλά να εκφράσω το θαυμασμό μου προς τον τρισμέγιστο λαό της Θεσσαλονίκης για την επανεκλογή του ΤΙΤΑΝΑ, Παναγιώτη Ψωμιάδη! Πάντα άξιοι! Πάντα ερωτικοί! Πάντα ανατρεπτικοί! Πάντα ξεχωριστοί! Εύγε!



Friday, October 13, 2006

Ο χριστιανός Καρατέκα...

Πολλοί απο εσάς θα έχετε δεί τη φάτσα του στο εξώφυλλο του σπουδαίου masterpiece δίσκου, “Gods Power”, αλλά είναι λίγα αυτά που πραγματικά γνωρίζετε για τον γνωστό και ώς «ξυπόλυτο καρατέκα-ιερέα» Μάικ Κρέιν. Τον άνθρωπο που στις δεκαετίες του 60 και 70 έκανε θραύση στο αμέρικα (που αλλού;) σερβίροντας στους συμπολίτες του ενα εκρηκτικό κοκτέιλ χριστιανισμού και πολεμικών τεχνών, σπάζοντας τούβλα και τσιμεντόλιθους με την κεφάλα του, κόβοντας με τη σπάθα του λάχανα στερεωμένα σε στομάχια και όλα αυτά υπο την μουσική συνοδεία του πιανίστα John Kell και τα φωνητικά της γυναίκας του (γιατί πίσω απο εναν σπουδαίο άντρα, πάντοτε κρύβεται μια ξεχωριστή γυναίκα). Και αν φοβόσασταν θεούς ή ανθρώπους, υπήρχε πλέον η λύση αφού ο περιβόητος δίσκος ήταν απλά το soundtrack του σπουδαίου εικονογραφημένου εκπαιδευτικού εγχειριδίου “Instant protection”, που μπορούσε μέσα σε 12 σελίδες και καμιά πενηνταριά καρέ, να σας διδάξει πως να σπάσετε τα πλευρά του κάθε ενοχλητικού αντίχριστου κλαπαρχίδα που θα τολμούσε να αμφισβητήσει την πνευματική και σωματική σας ανωτερότητα.

Μπάι δε γουέι, όποιος ενδιαφέρεται να μιλήσει στον Κύριο Κρέιν μπορεί να τον βρεί στο 423-775-0488 όπου και μάλλον δίνει κάποιας μορφής κηρύγματα.



Wednesday, October 11, 2006

Quiz

Αγαπητοί φίλοι/φίλες,

στα πλαίσια της επιθετικής πολιτικής του blog για την εμπορική αναβάθμιση αυτού και μετά την μελέτη την οποία και εκπόνησε ειδική ομάδα επιστημόνων, καταλήξαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

*75% των χρηστών του Ίντερνετ ενδιαφέρεται για πορνογραφικό ή αισθησιακό υλικό
*90% έχει λάβει έστω και μια φορά μέρος σε κάποιας μορφής διαγωνισμό ή δημοψήφισμα
*Λίγοι ενδιαφέρονται για πολλά λόγια. Οι περισσότεροι κοιτούν τις εικόνες

Κατόπιν τούτων, σας παρουσιάζουμε σήμερα έναν διάσημο ποπό και περιμένουμε απο εσάς να βρείτε σε ποιά κυρία ανήκει. Σημειώνω, οτι ο νικητής θα κερδίσει ένα σουφλέ σοκολάτας, φτιαγμένο απο τα χεράκια μου, ή εναλλακτικά, μια πιατέλα νάτσος με τυρί και γκουακαμόλε σός.

Σας ευχαριστώ. Καλή σας μέρα.


Tuesday, October 10, 2006

Ο Βίκτορας


Τώρα που ο Παναθηναϊκός πήρε για προπονητή τον Βίκτορα Μουνιόθ (Βίκτορ Πούθι στα εγγλέζικα), άκουσα πως θα κινηθεί και για την απόκτηση του σλοβάκου γκολκίπερ, Μπούτσεκ! Γιατί κάθε Μουνιόθ, θέλει τον Μπούτσεκ του να τον προσέχει. Κάτι σαν φύλακα άγγελο.

Ένα Μουνιόθ μονάχο που να πάει; Ξέρετε πόσα λιγούρια υπάρχουν εκει έξω; Αντιθέτως, παρέα με εναν μπούτσεκ, και στα καλά του τα κλαμπάκια θα πηγαίνει (και οχι σε τίποτα τελειωμένα στο Μπουρνάζι), και σε ακριβά εστιατόρια θα τρώει, και μόστρα θα κάνει (είναι και 2 μέτρα παλικάρι ο σλοβάκος), και πάνω απο ολα, θα νοιώθει ασφάλεια!

Αντε, και καλά στέφανα

Monday, October 09, 2006

Η κλοπή!

Μόλις χθές αντιληφθήκαμε την πελώρια κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας που διέπραξε o Τζείσον Ράιτμαν στη ταινία του "thank you for smoking", αφου για όσους γνωρίζουν την αλήθεια, η σκηνή της δολοφονίας με τη χρήση τσιρότων νικοτίνης, έχει περιγραφεί στο παρελθόν στη γνωστή νουβέλα "THE CONCEPT", της συγγραφικής ομάδας "We are doing it for the money"!

Φυσικά ούτε λόγος για άδεια χρήσης του ξένου σεναρίου, ούτε credits για τους συγγραφείς του βιβλίου...




Βρέ πώς γίνονται μάγκες στις μέρες μας κάτι απατεωνίσκοι!

Προς απόδειξη των λεγόμενων μου, σας παρουσιάζω το επίμαχο απόσμασμα του βιβλίου: