Monday, October 30, 2006

Μια ιστορία

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένας κοντός εύπορος κύριος που είχε τα πάντα, εκτός απο δύο πράγματα. Ύψος (είπαμε, ήταν κοντός) και δόξα (γιατί σπάνια ενα αφεντικό δοξάζεται). Κάθισε λοιπόν και σκέφτηκε εως ότου κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει για να τα αποκτήσει και τα δύο. Υπήρχε μια και μόνο μια επιχείρηση που θα μπορούσε να του προσθέσει, έστω και δυνητικά ύψος, αλλά και να τον δοξάσει, να τον κάνει αγαπητό στο κόσμο.

Έκανε λοιπόν την επένδυση του. Του κόστιζε πολλά, αλλά για αυτόν ήταν απλά ενα ακριβό χόμπι. Το πρόβλημα όμως ήταν οτι υπήρχαν και άλλοι δαιμόνιοι επιχειρηματίες στο χώρο, που για την ώρα βρίσκονταν μπροστά απο αυτόν και του έπαιρναν όλη τη δόξα. Στράφι πήγαιναν οι επενδύσεις του κοντού εύπορου κυρίου, αφού ο μεγάλος ανταγωνιστής του είχε τον καλύτερο διευθυντή της εποχής, ενα ξανθομάλλη τύπο που γνώριζε την αγορά καλύτερα απο όλους και προστάτευε με κάθε τρόπο την επιχείρηση του αφεντικού του. Ο κοντός εύπορος κύριος κάθισε και σκέφτηκε ξανά. Ένας δικηγόρος θα μπορούσε να βοηθήσει, σκέφτηκε, και προσέλαβε εναν σατανικό δικηγόρο, επίσης κοντό, για να προστατεύσει και την δική του επιχείρηση. Ο ανταγωνιστής του κάπου εκεί βαρέθηκε και έριξε αλλού το βάρος και το χρήμα του. Έδιωξε και τον ξανθομάλλη διευθυντή και η επιχείρηση του πήρε την κάτω βόλτα. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για τον κοντό εύπορο κύριο και τον επίσης κοντό δικηγόρο του να δράσουν. Γέμισαν μερικές βαλίτσες με πεντοχίλιαρα και άρχισαν να κάνουν «φιλίες» με τους παλιους φίλους του ξανθομάλλη διευθυντή που τα είχε πλέον παρατήσει. Ήταν η σειρά τους να προστατεύσουν την επένδυση τους. Μετά έκαναν φίλους και τους αντιφρονούντες. Άρχισαν να χαρτζιλικόνουν και τους ξεχασμένους αναλυτές του κλάδου: “Θα λέτε οτι η δική μας επιχείρηση είναι η καλύτερη” είπαν στους μέχρι τότε πεινασμένους, πρώην λιγούρηδες, και η διαταγή τους έγινε πράξη. Οι πρώην λιγούρηδες άρχισαν να τρώνε με χρυσά κουτάλια, να κυκλοφορούν σαν καρδινάλιοι, να έχουν ακόμα και προσωπική ασφάλεια και όλα αυτά για να μην βλέπουν ποτέ τις βαλίτσες, αλλά να βλέπουν μόνο τις επενδύσεις και τα κέρδη. Όταν τέλος, ένα τσούρμο καιροσκόπων ισπανών, έκανε πραξικόπημα και ανέτρεψε τον έλληνα, πρόεδρο του κλάδου στην ευρώπη, ο κοντός εύπορος κύριος έβαλε μπροστά τα στήθη του και τον υπερασπίστηκε ακολουθώντας τη συμβουλή του επίσης κοντού δικηγόρου, που το είχε ψάξει καλά το θέμα. Είχε κατακτήσει πλεόν και τη καρδιά του προέδρου.

Το κακό σε όλα αυτά ήταν οτι κανείς άλλος δεν επιθυμούσε πλέον να κάνει επενδύσεις στον κλάδο. Δεν υπήρχε δημόσιο έργο που να μην έπαιρνε ο κόντος εύπορος κύριος, και έτσι δεν υπήρχε και χώρος για επενδύσεις, μέχρι που ένας τρελός ψηλός ανταγωνιστής αποφάσισε να χωθεί στη μέση. Ποιό δειλά στην αρχή και ποιό δυναμικά στη πορεία. Το σκέφτηκε και αυτός καλά. Είχε να τα βάλει με Δικηγόρους-γνωριμίες-αναλυτές-προέδρους του κλάδου. Δεν είχε και πολλές επιλογές. Έπρεπε να παίξει και αυτός βρώμικα. Έπρεπε να προστατέψει και αυτός την επιχείρηση του. Κάπου είχε ακούσει ο τρελός ψηλός ανταγωνιστής για έναν δαιμόνιο εβραίο διευθυντή. Θα έπρεπε να πληρώσει το βάρος του σε χρυσάφι βέβαια για να τον αποκτήσει, αλλά μπρός στην τρέλα τι είν’ το χρήμα, σκέφτηκε, και προσέλαβε τον δαιμόνιο εβραίο για διευθυντή της επιχείρησης του. Έκανε και πολλές επενδύσεις. Αγόρασε σύγχρονο εξοπλισμό και διαφήμισε το εμπόρευμα του. Έπρεπε να μπεί γερά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού και θεωρητικά το είχε κάνει.

Στη πράξη βέβαια, ο κοντός εύπορος κύριος δεν θα άφηνε να πάνε τόσο εύκολα χαμένα αυτά που χρόνια τώρα με κόπο και χρήμα έχτιζε. Έτριξε τα δόντια στους αναλυτές. Και πήρε τους φίλους του τηλέφωνο. Όλοι του υποσχέθηκαν οτι θα συνεχίσει να παίρνει τα δημόσια έργα, να παίρνει δόξα, να παίρνει ύψος και έτσι θα συνεχιστεί η ιστορία καθώς φαίνεται. Ο τρελός ψηλός ανταγωνιστής αργά η γρήγορα θα βαρεθεί και θα τα παρατήσει. Και ο κοντός εύπορος κύριος θα συνεχίσει να ψηλώνει μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος τρελός ανταγωνιστής και ο κοντός εύπορος κύριος να ξαναπάρει τηλέφωνο τους φιλους του, και πάει κλαίγοντας...

** Η ιστορία δεν αφορά πραγματικά πρόσωπα και στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου σε εικασίες και φανταστικές υποθέσεις του MasterBlasterX.


8 comments:

Anonymous said...

file ayti einai i roi toy xrimatos ,distixos ....
kai ayto to skiniko pou periegrapses opoios asxolithi me to xrhma prepei na to empedosi prota kala .
giati alios

POY PAS RE KARAMITROOOOOO!!!

mujahedin said...

Σαφέστατα. Αρκεί να μην νομίζουν οτι είμαστε τόσο ζώα που δεν παίρνουμε τίποτα μυρωδιά...

Pastaflora said...

ωραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. γιατί στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν ΠΟΤΕ τετοια κακά πράγματα!

mujahedin said...

Μα είμαι γνωστός φαντασιόπληκτος!

Anonymous said...

more to kseroyn kala oti pernoyme myrodia .

kai apo ayth thn myrodia toy xrhmatos perimmenoyn to poios tha pesi protos ,

panta kapoios peftei !!!

sportgay said...

Δεν μου λέτε; Μπορείτε να κάνετε τον ελέφαντα; Εγώ μπορώ! Γκννννννννν...

Anonymous said...

@sportgay

treliara to elefanta kanis

h

sfigese !!!!!!!!!!!!!!!????????

mujahedin said...

Τον Αλέφαντα μπορείς να μας τον κάνεις όμως;