Friday, October 20, 2006

matchpoint

Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα ενότητα η οποία και αφορά την κριτική παλιών και νέων ταινιών όπως τις είδε το θολό μάτι του MasterBlasterX. Πρώτο “θύμα” του λεκτικού μαγκανοπήγαδου είναι το πολυσυζητημένο matchpoint του Woοdy Allen.

Το στόρι με δυο κουβέντες: Φτωχός νεαρός καθηγητής τένις, γίνεται μέλος της υψηλής λονδρέζικης κοινωνίας, αρχικά τσιγκελώνοντας και εν συνεχεία αποκαθιστώντας στα σκαλιά της εκκλησιάς την θυγατέρα ζάπλουτου μπίσνεσμαν.

Επιπλοκή: Γκομενάκι αντίστοιχης φιλοσοφίας, και αφού ατύχησε να γίνει και εκείνο μέλος του βρετανικού τζέτ-σετ, εκδικείται την παραλίγο φαμίλια της κάνοντας ανελέητο και συνεχές σεξ, μέχρι την εγκυμοσύνη, με τον τενίστα/γαμπρούλιακα. Τα σχέδια του ήρωα μας κινδυνέυουν να πάνε στράφι.

Κύρια συμπεράσματα: Μια ταινία που μάλλον δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε να μας πεί δίνοντας έμφαση στην επιθυμία για πλούτο και στο θέμα της τύχης..χμμμ

Τι μας θύμισε: Αδιαμφισβήτητα την αγαπημένη μας “Τόλμη και γοητεία”. Αν στη θέση του φτωχού τενίστα, τοποθετήσετε την φτωχή υπηρέτρια Μπρούκ, έχετε την απόλυτη συνταγή του matchpoint. Δεν υπάρχει ίντριγκα, συνομοσία ή λαμογιά που να έκανε ο ήρωας μας και να μην την είχε σκαρφιστεί η Μπρουκάρα 20 χρόνια πρίν, έχοντας τον ίδιο απόλυτο στόχο. Το χρήμα και τη δόξα.

Ομοφυλοφιλική σκηνή: Αναμφίβολα, το καφεδάκι που απόλαυσαν στην αρχή της ταινίας, ο ήρωας μας και ο αδερφός της μετέπειτα συζύγου του, ήταν μια σκηνή τόσο δυνατά gay, που χρειάστηκε τουλάχιστον μισή ώρα για να βεβαιωθώ οτι οι δύο τυπάδες προτιμούσαν τα κορίτσια.

Καλύτερη ερμηνία: Σκάρλετ Γιόχανσον ή “το κακό γκομενάκι”.

Χειρότερη ερμηνία: Η πλούσια μάνα. Απλά μας εκνεύρισε!

Πόσο κακή είναι στα αλήθεια;: Αν όχι κακή, σίγουρα υπερτιμημένη. Το αστυνομικό μέρος, στο τελευταίο τέταρτο, σώζει την παρτίδα αν και το στόρυ με τον βιασμό της Καρολάιν (τόλμη και γοητεία-1ος κύκλος), ήταν μακράν καλύτερο απο αστυνομικής απόψεως.

Ηλίθιο κοινωνικό μήνυμα: Κακοί δεν είναι οι πλούσιοι, αλλα οι φτωχοί που θέλουν να τους μοιάσουν.

Να το δείτε;: Όχι αν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε. π.χ. να περάσετε μια βόλτα απο τον ιππόδρομο ή να πάτε για φραπέ.


 

12 comments:

sportgay said...

Που είναι οι gay; Δικοί μου είναι! Εγώ τους είδα πρώτη! Ουπς! Εεε... Γειά σου κούκλε μου! Δεν την έχω δει την ταινία, αλλά έχω δει τόλμη και γοητεία! Δεν μπορώ να δω ταινίες του Γούντυ, γιατί μετά τις ξεχνάω. Οπότε ή τις εχώ δει όλες ή δεν έχω δει ποτέ. Δεν θυμάμαι. Είμαι σοβαρά; Αχ καλέ, σαν να ομόρφυνες στην φωτό! Τι έκανες; Φιλάκια! Σμακ! Death to Boney S!

Pastaflora said...

πέραν της καλλιτεχνικής ή όχι αξίας της ταινίας, μου άρεσε που ο κακός στο τέλος την γλύτωσε. μη με ρωτήσεις γιατί. απλά μου άρεσε.

Anonymous said...

Εντάξει, μπορεί η αγαπημένη σου ταινία να είναι το play time- κιας μην το γραφεις στο προφίλ, ΕΓΩ το ξέρω- όμως δεν ειναι ανάγκη να συγκρίνεις όλες τις ταινίες με αυτή. Χαλαρωσε. δεν συμφωνω μαζί σου μου άρεσε η ταινιουλα αλλά που την θυμίθηκες βρε παιδί μου;

Pastaflora said...

έτσι όπως τον κόβω μάλλον η Μεγάλη Απόφραξη είναι η αγαπημένη του ταινία κι ας μην το παραδέχεται!

mujahedin said...

sportgay: Ίσως θα πρέπει να τον κόψω και εγω τον Γούντυ, εκτός και αν προτιμήσω τον αντίστοιχο τρυποκάρυδο.
pastaflora: Το τέλος νομίζω μας αιφνιδίασε όλους, αλλα μας οδήγησε και στο να φωνάξουμε μαζικα: "Ω! τον κωλοφαρδο!"
comisbliahh-pastaflora: Ευτυχως ο Τατί δεν ξαναγύρισε ταινία μετα το playtime και σωθήκαμε... Η απόφραξη τυγχάνει ταινιάρα.

Bitch Girl said...

επιτέλους κ κάποιος που δεν του άρεσε όλο το καλοκαίρι δεν ακούω τίποτε άλλο η Σκάρλετ κ το Ματσπόιντ...

sportgay said...

Η πιό ωραία ταινία όοοοολων των εποχών, είναι η "σύγκρουση των τιτάνων". Είναι η ιστορία του περσέα, W movie, και ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι που να το πλησιάζει! Μέχρι και μηχανική κουκουβάγια είχε απο αρχαίο εφευρέτη! Αχ καλέ Masterbasterxούκο μου, αν την βρείς, κερνάω τα ποπκόρν και τις δραμαμίνες! Σμακ!

mujahedin said...

Bitch Girl:Υπάρχουν και άλλοι ανάμεσα μας αλλα φοβούνται να μιλήσουν. Viva la resistance!

sportgay:Υπάρχουν πολλά εξαιρετικά πράγματα. Ενδεικτικά αναφέρω:"Jason-X", "Battlefield earth", "House of the dead" και πολλά, πολλά ακόμα! Πάντα είμαι θετικός σε ανάλογες προβολές πάντως!

Anonymous said...

file an ekatses pragmatika eides ayto to pregma ee ti na po ,

EISE IROAS !!!!

EISE PIA SE KATASTASI ISOROPIAS DEN PROKITE NA PATHIS STIN ZOI SOY TIPOTA .

mujahedin said...

TSAA!!!: Δε ξέρω για ποιό ακριβώς μιλάς, αλλά δεν υπάρχει ταινία που δεν αξίζει να της δώσεις μια ευκαιρία

Anonymous said...

Περιεκτική η κριτική σου masterblaster, αλλά μας χαλούν το σασπενς (ή saspens στα Ελληνικά) τα σχόλια των αναγνωστών σου... Ακούς εκεί "μου άρεσε που ο κακός στο τέλος την γλίτωσε". Who says that???!?!?@#!!!!11one

Ο κόσμος κανονικά προειδοποιεί. Π.χ. "Προσοχή σποϊλερς !!!! όταν πρόκειται να αποκαλύψει κρίσιμα στοιχεία της ταινίας (π.χ. το τέλος) και εμείς όσοι δεν έχουμε δει την ταινία προχωρούμε φρόνιμα στο επόμενο σχόλιο...

Υ.Γ. σποϊλερς = αεροτομές;;;

mujahedin said...

Ανώνμουνε, φίλε/φίλη, πραγματικά λυπάμαι αν σου στραπατσαρίστηκε το σπόιλερ. Μπορώ να σε στείλω σε εναν φίλο μου φαναρτζή (ξέρεις, απο αυτούς που σου ποιάνουν το κώλο, φιλικά πάντα..)
Παρόλα αυτα, δεσμέυομαι να ρίξω τουλάχιστον 3 βουρδουλιές στον σάτυρο που θα αποκαλύψει λεπτομέρειες ξανά στο μέλλον.
Πάντως, δεν χάνεις και τίποτα απο την πλοκή με την αποκάλυψη που έγινε, εκτος και αν δεν έχεις δει ποτέ σου σαπουνόπερα.