Tuesday, November 28, 2006

Ο καλοκάγαθος Τζέρυ και η πόρνη τύχη

“Ποτέ δε στο είχα πει, πάτερ, αλλά πριν καταταγώ στις Ειδικές Δυνάμεις, είχα προταθεί για υποτροφία στο Χάρβαρντ στο τμήμα κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας. Την πρόταση έκανε ο εκδότης του περιοδικού “Μπλέκ”, μετά από μία επιστολή που είχα στείλει για να συμμετάσχω σε έναν διαγωνισμό έκθεσης αναγνωστών του Μπλέκ. Του άρεσε και με πρότεινε.” Ο πατέρας Θεάχρηστος σταυροκοπιόταν λες και είχε δει φάντασμα. “Και γιατί δεν πήγες ρε Τζέρυ;” ρώτησε. “Που να πάω ο φτωχός ρε πάτερ; Έκλεψα και πούλησα 162 στρογγυλοφάναρα παπιά μέσα σε ένα καλοκαίρι. Πουλώντας τα προς 40000 δρχ το ένα κατάφερα να μαζέψω 6480000 δρχ. Αρκετά χρήματα δηλαδή για τα έξοδα διαμονής στην Αμερική. Ήταν όμως το καταραμένο καλοκαίρι του 1992, όταν ο Χούλκ Χόγκαν έχασε τον τίτλο στο WWF (Αμερικάνικο Πρωτάθλημα Πάλης – Κατς) από τον Ultimate Warrior. Ο πόνος ήταν αβάσταχτος, και ο μόνος τρόπος να τον καταπολεμήσω ήταν να φάω πολλά σουβλάκια. Έφαγα σε ένα μήνα οτιδήποτε μπορεί να τυλίξει ένας άνθρωπος μέσα σε μία πίτα. Έφαγα μέχρι που έκλαιγα, πάτερ! Πόνεσα! Έφαγα μέχρι που έκλαιγαν και οι άλλοι για κάποιο λόγο. Ίσως και να έφταιγε η τζατζικίλα, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι γύρω μου πλέον φάνταζαν τυλιγμένοι μέσα σε μία λαδωμένη πίτα. Έτσι, έφτασα τα 189 κιλά. Την ημέρα της πτήσης έφτασα στο αεροδρόμιο με το εισιτήριό μου και δύο πεντακοσάρικα στην τσέπη. Όταν έφτασα στην πύλη για να κάνω check-in, η κοπέλα στο ταμείο γέλασε και μου είπε ότι χρειάζομαι και δεύτερο εισιτήριο για να πιάσω δύο καθίσματα. Αυτή ήταν η πολιτική της αεροπορικής εταιρίας τους για άτομα άνω των 188 κιλών”. Σε αυτό το σημείο ένα δάκρυ κύλησε από το μάγουλο του Θεάχρηστου για να χαθεί μέσα στην πυκνή του γενειάδα. Άλλο ένα κύλησε από το μάγουλο του Τζέρυ για να το γλείψει με την αηδιαστικά παχιά γλώσσα του. Το ταξίδι ματαιώθηκε.

Για να διαφωτίσουμε λίγο τον αναγνώστη, και να τον βοηθήσουμε να κατανοήσει το μέγεθος της καταστροφής θα πούμε το εξής: Δεδομένο ότι ένα πίτα-καλαμάκι απ’ όλα κόστιζε το 1992 γύρω στις 90 δρχ , και ότι το εισιτήριο του Τζέρυ είχε αγορασθεί στην τιμή των 85000 δρχ τότε φτάνουμε στο απλό συμπέρασμα ότι μέσα σε έναν μήνα ο φίλος μας έφαγε [6480000 (κλοπές στρογγυλοφάναρων) – 85000 (εισιτήριο για USA) – 2*500 (στην τσέπη)/ 95 (κόστος ανά σουβλάκι) =] 67.305,26 σουβλάκια δηλ. 2.243,5 σουβλάκια ημερησίως. Γι’ αυτό έγινε έτσι ο καριόλης!

**Επίσης απόσπασμα απο το ξεχασμένο λογοτεχνικό κομψοτέχνημα "the concept".


7 comments:

...LLARA said...

ok, πες μας πόσα χρειάζονται για να εκδοθεί το βιβλίο. Δεν γίνεται αλλιώς. Θα μας φάει η αγωνία....

masterblaster said...

...LLARA: Χρειάζονται άνθρωποι με ανοιχτό πνεύμα για να το υποστηρίξουν... Εγω θα συνεχίσω, αργά και σταθερά, να παρουσιάζω αποσπάσματα.. Ευχαριστώ εκ μέρους ολου του συγγραφικού τιμ για την στήριξη

Suzi Tsuzi said...

μαστρο-βλαστερ-χι ο λαος φανερά διψα για γνωση.Η ωρα ηρθε που το πονημα μας πρεπει να πεσει ως κεραυνος στα μαυρη πολιτισμική νύχτα της κοινωνίας μας.Veni Vidi Vici,Dum Spiro Spero,Mea Culpa,Tora Tora Tora μαστροβλάστερ!!!Κάντο upload να το καμαρώσει η ανθρωπότητα(και βάλτους να πληρώνουν με πιστωτική in andvance only 99,99Euro,μη μας πιασουν και μαλάκες)

masterblaster said...

Suzi Tsuzi: Σήμερα θα ολοκληρωθεί το μίνι-αφιέρωμα στο "concept" προκειμένου ο κόσμος να αντιληφθεί το μεγαλείο της επικής αυτής δημιουργίας και στην συνέχεια θα το δώσουμε στο e-bay για πλειστηριασμό

comisb said...

"Το consept χαρακτηρίζει την εποχή μας όσο κανένα άλλο σύγχρονο βιβλίο"
New York Times

" Το ρούφηξα μέχρι την τελευταία σελίδα"
Madonna

" Η λογοτεχνεία πάει ένα βήμα παραπέρα με το Consept"
Dr. Malahian - Αρμενία

"Ωραίες ιδέες, καλή πλοκή, μοντέρνα γραφή. Ο Κώδικας Ντα Βίντσι είναι μια κλανιά μπροστά του".
Γιώργος Ανατολάκης

masterblaster said...

comisb: Τι να πεί κανείς; Το πνεύμα νίκησε!

Suzi Tsuzi said...

Παντα συμπαθούσα τον Ανατολάκη....