Thursday, November 30, 2006

Ο λόρδος Γουίλιαμσον...

-Ένα σφύριγμα ακούστηκε επιβεβαιώνοντας ότι το τσάι του Λόρδου Γουιλιαμσον ήταν έτοιμο. Ο μπάτλερ άδειασε το περιεχόμενο της τσαγιέρας μέσα στο πορσελάνινο φλιτζάνι που είχε αγοράσει ο Λόρδος μετά από μια επίσκεψη του στο Λιμόζ και το τοποθέτησε επάνω στο καροτσάκι σερβιρίσματος παρέα με μερικά υπέροχα κρουασάν βουτύρου. Έσπρωξε το καρότσι κατά μήκος του κατάλευκου διαδρόμου, οι τοίχοι του οποίου κοσμούταν από πανάρχαιους πίνακες των προγόνων του Λόρδου, και εισήλθε στο καθιστικό, εκεί όπου ο κύριος κάθοταν στην σκαλισμένη από Αλγερινούς τεχνίτες κουνιστή του πολυθρόνα, κάπνιζε όπιο στην πίπα του, χάιδευε με το δεξί του χέρι το απαλό τρίχωμα του σιαμέζου ευνούχου γάτου του, και κοιτούσε με νοσταλγία προς το τζάκι, εκεί όπου μπροστά από τα πυρωμένα κομμάτια οξιάς που είχε παραγγείλει από τη Βαυαρία για να τον ζεσταίνουν, βρίσκοταν μια παρατημένη στη μέση παρτίδα σκάκι. Ευχαρίστησε τον Μπάτλερ και ήπιε μια γουλιά τσάι, αφήνοντας συνάμα και έναν αναστεναγμό ανακούφισης. “Η ζωή στο Κάστρο του Shugmymouth θα μπορούσε να είναι πολύ βαρετή αν δεν είχα το κατάλληλο Κινέζικο τσάι” σκέφτηκε και έκλασε ακουμπώντας ανάλαφρα την πλάτη του στην πολυθρόνα. 

**Ήταν το τρίτο και, για την ώρα, τελευταίο απόσπασμα του "The concept" που δημοσιεύεται δωρεάν για όλους εσάς... 


2 comments:

Anonymous said...

Κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο!!!!
Αφότου έκλασε έκανε και κάτι άλλο πιο σημαντικό ή συτό ήταν; Φίλε μου νομίζω χαραμίζεσαι. Τέτοιά ωραία ιστορία είχα καιρό να διαβάσω. ΕΥΓΕ!

mujahedin said...

ουστ απο δω!: θα επανέλθω σύντομα.. Να ξέρεις πάντως οτι μεσα στον επόμενο μήνα το βιβλίο θα κυκλοφορεί σε οδοντιατρεία, και εξουσιοδοτημένα κομμωτήρια σε όλη τη χώρα.