Friday, November 17, 2006

First we take Arahova, then we take Berlin...

Χωρίς πραγματικά να ενδιαφέρομαι, άρχισα να ψάχνω το κόστος διαμονής σε διάφορους χειμερινούς “τουριστικούς” προορισμούς της χώρας μας. Έκανα λοιπόν κάποια τυχαία σέρτς στο γκούγκλ, τα οποία ενδέχεται να μην είναι καθόλου αντιπροσωπευτικά. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρατίθενται απο κάτω.

Αράχωβα: Ενα υπέροχο δίκλινο 16m² στην αράχωβα κοστίζει μόνο 70 ευρώ τη βραδιά. Ενώ αν θελήσει κανείς την λεγόμενη «Βίλλα» των 53m² θα πρέπει να πληρώσει 170 Ευρώ. Α! Μην το ξεχάσω! Έχει και τζάκι..

Πάμε στο Πήλιο τώρα. Κάποια δωμάτια που κατάφερα να βρώ, μάλλον ήταν σε ξενοδοχείο και οι τιμές τους κυμαίνονταν απο 80 εως 170 ευρώ τη βραδιά. Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν βρήκα, παρα μόνο οτι το ακριβό δωμάτιο έχει και υδρομασάζ! Γενικά το Πήλιο δεν ήταν αρκετά οργανωμένο και οι ιστοσελίδες του ήταν ελλιπέστατες σε πληροφορίες και ιδίως σε θέματα που αφορούν την τιμή ενοικίασης. Προφανώς οι ενδιαφερόμενοι για διακοπές στο Πήλιο είναι υπεράνω χρημάτων!

Στα Καλάβρυτα τώρα, οι μαιζονέτες των 40 m² που βρήκα ήταν στα 120 ευρώ την ημέρα, εκτός και αν πάτε απο Δευτέρα εως Πέμπτη και δώσετε τα μισά! Good deal και για τις δυο πλευρές δε μπορώ να πώ, ιδίως όμως για τον ιδιοκτήτη που προφανώς μεσοβδόμαδα βαράει μύγες, εξου και έριξε τις τιμές του μπας και περάσει και η μπασκλασαρία καμια βόλτα μεσοβδόμαδα.

Σε αντιπαραβολή των άνωθεν, φέρνω το γεγονός οτι 4 άτομα, κλείσαμε την ίδια εποχή, σπίτι 80m² στο Βερολίνο με 63 ευρώ την βραδιά... Βέβαια, μάλλον δεν θα έχουμε τζάκι ή υδρομασάζ ή τα διάφορα άλλα φετίχ που τόσο πολύ αρέσουν στους νεοέλληνες (ιλεκτρόνικ βαϊμπρέιτορτς, ετσέτερα) , άλλα θα έχουμε περισσότερο χώρο απο τα αντιστοίχου κόστους, 16m² διαμερίσματα στην Αράχωβα, δεν θα χρειαστεί να ψάξουμε για να βρούμε ενα μπάρ που να ΜΗΝ πάιζει σκυλάδικα, ενώ τέλος, όχι μόνο το Βερολίνο αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος προορισμός στην Ευρώπη, έχει τόσα περισσότερα να προσφέρει στον επισκέπτη του σε σχέση με την Αράχωβα ή το Πήλιο ώστε τα επιχειρήματα του τύπου «Μα είναι διαφορετικό πράγμα» δεν γίνονται αποδεκτά, πολύ απλά γιατί πρέπει να είναι μέγας βλάχος κανείς για να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, και με βλάχους δε συζητώ.

Ευχαριστώ πολύ


5 comments:

Anonymous said...

Χωράει 5ος στο διαμέρισμα;;; Θα πλένει, θα καθαρίζει, αλλά κυρίως....θα μαγειρεύει αραχωβίτικες σπεσιαλιτέ!!!!

mujahedin said...

Φασολάδα θέλουμε!

Bitch Girl said...

κ θα αντέξετε στο Βερολίνο χωρίς Εκαλοκηφισιώτες να περιφέρονται με τζιπ ακούγοντας εξωφωνή το Βισσοβανδέικο;

mujahedin said...

Bitch Girl: Δυστυχώς ναι! Αυτοι τα ΣΚ κυκλοφορούν Ρώμη για ψώνια...

Pastaflora said...

μα τι λες χρυσό μου. τι μπαζα να πιάσει ένα ταπεινό βερολίνο μπροστά στις λακούβες της εκάλης και τους κοσμικούς μαϊντανούς του κολωνακίου...