Monday, February 12, 2007

Αστυνομικόν..

Ο αστυνόμος χιλ έδειχνε ανήσυχος όταν μπήκε στο γραφείο του εκείνο το πρωινό. Έσπαγε το κεφάλι του να θυμηθεί που είχε ακούσει ξανά εκείνο το όνομα. "Μάρκους Τέιλορ". Θα έδινε όρκο ότι πολύ πρόσφατα κάποιος του είχε αναφέρει μια ιστορία στην οποία το όνομα αυτό εμφανίζονταν κανονικότατα έχοντας μάλιστα και πρώτο ρόλο, δεν μπορούσε όμως με τίποτα να θυμηθεί το ποιος, το που, το πότε...

Έκατσε στο γραφείο του και άρχισε να ανακατεύει τα χαρτιά του αμήχανα.. Χτύπησε η πόρτα. Ήταν η Στρακόφσκι.
Ο Αστυνόμος περίμενε ελάχιστα, μέχρι η υπαστυνόμος να κάτσει και δεν δίστασε να την ρωτήσει: "Μάριον, σου λέει κάτι το όνομα Μάρκους Τέιλορ;"
Η Μάριαν χαμογέλασε .."Άρχισες πάλι να ασχολείσαι με τους παλιούς μου γκόμενους αστυνόμε;"
Ο Χιλ πετάχτηκε στον αέρα! "Αυτό είναι! Από εσένα είχα ακούσει αυτό το όνομα! Ήταν εκείνος ο γκόμενος που είχες στο γυμνάσιο."
"Ακριβώς. Εκείνος που έφυγε για να παίξει baseball στο κολέγιο. Δεν τον θυμάσαι που πέρασε και για μισή σεζόν από τους Memphis;"
Σιωπή.. Χιλιάδες συνειρμοί έγιναν στο μυαλό του αστυνόμου. Το ότι ο Τέιλορ ήταν παλιός γκόμενος της Μάριον του ήταν σχεδόν αδιάφορο, αλλά το ότι υπήρξε επαγγελματίας παίκτης του baseball, ο οποίος πέρασε μάλιστα και από το memphis, μόνο τυχαίο δα θα μπορούσε να είναι..."Το ξέρεις ότι βρέθηκε νεκρός, χθες το βράδυ, έξω ακριβώς από την "πεταλούδα";"
Η Μάριον πάγωσε. "λες να..;"
"Δεν λέω τίποτε ακόμη.. Θα μπορούσε όμως να είναι το 5 σερί θύμα του ίδιου ανθρώπου μέσα σε 20 μέρες, θα μπορούσε και όχι.. Και επειδή τα αποτελέσματα των ερευνών μας για την ώρα είναι σχεδόν μηδενικά, φοβάμαι ότι οι ομοσπονδιακοί σύντομα θα μας πετάξουν έξω από την υπόθεση. Έκτός και αν εσύ Μάριον και η σχέση σου με αυτόν τον άνθρωπο μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε κάτι. Οτιδήποτε!"
"Δεν έχω κάτι να σου πω Χιλ. Με τον Μάρκους βλεπόμασταν από τα 17 ως τα 19 μας. Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε."
"Καταλαβαίνω.. Δεν έχεις και πολλά να πεις για αυτόν"
"Κοίτα Χιλ, ο Μάρκους ήταν ένας άνθρωπος που αρνιόταν συστηματικά να μεγαλώσει. Το μόνο πράγμα που υπήρχε για αυτόν ήταν το baseball και η καριέρα που νόμιζε ότι θα κάνει σε αυτό. Δε τα κατάφερε πότε.. Ούτε να κάνει καριέρα, ούτε να μεγαλώσει.. "
"ΟΚ με το πρώτο, αλλά το δεύτερο πως μπορείς να το λες με τόση σιγουριά μετά από 15 χρόνια Μάριον;"
"... Τον συνάντησα πριν από περίπου 6 μήνες. Όχι, παραπάνω θα ήταν. Ίσως 8 ή 10. Είχε εγκαταλείψει οριστικά το baseball και μόλις είχε επιστρέψει στο Μέμφις. Θα έμενε με την μητέρα του προσωρινά μου είχε πει.. Ήταν πάντως ακόμα ο ίδιος τύπος. Αδιάφορος για τα πάντα. Έτοιμος να κάνει κάθε πιθανή βλακεία χωρίς ουσιαστικό λόγο..."
Ο Αστυνόμος την διέκοψε "ΟΚ Μάριον, κατάλαβα. Τα υπόλοιπα παράπονα σου μπορείς να τα πείς στις φίλες σου. Θυμήσου όμως ότι ο φιλαράκος σου είναι νεκρός... Μήπως έχεις καμία ιδέα για το που δούλευε ή που σκόπευε να δουλέψει;"
"Αμφιβάλω ότι θα είχε την οποιαδήποτε διάθεση να δουλέψει αστυνόμε. Δεν ήταν ..στον χαρακτήρα του κάτι τέτοιο βλέπεις"
Ο Χιλ σηκώθηκε και φόρεσε το σακάκι του.. "και που ήταν η γειτονιά του;" ...

2 comments:

Anonymous said...

Κάποτε οι εφημερίδες δημοσιευαν αστυνομικά σε συνέχειες. Φαίνεται ενδιαφέρον. Συνέχισέ το. Καλή αρχή.

mujahedin said...

Ευχαριστώ πολύ. Σκέφτομαι να προσθέσω και φωτογραφίες. Να γίνει κάτι σαν φωτο-νουβέλα για την daily sun