Thursday, February 22, 2007

Τι είναι το Γκρίμπερ

Πολλοί φίλοι με ρωτούν αν ξέρω κάτι παραπάνω για το Γκρίμπερ. Το μυθικό ανθρωπόμορφο πλάσμα που μεταμορφώνεται σε γιάπη τα πρωινά και αφού ξεγελάσει τα θύματα του (κυρίως ηλικιωμένους), τους κλέβει την τυρόπιτα.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως παλιότερα, στο Κέιμπριτζ, ασχολήθηκα με την περίπτωση του εν λόγω πλάσματος, στα πλαίσια μιας σημαντικής εργασίας για τις ανθρωπόμορφες μεταλλάξεις. Τα τότε ευρήματα ήταν συγκλονιστικά. Το Γκρίμπερ θυμίζει άνθρωπο αλλά μεταμορφώνεται με τεράστια ευκολία σε κάτι που θυμίζει αρκούδα. Οι τεράστιες τρίχες όμως που έχει στα χέρια του καθώς και στα φρύδια του, όταν ακόμα είναι άνθρωπος, είναι δυνατό να τον προδώσουν. Τα βράδια κυκλοφορεί σε δάση και κάνει παρέα με λύκους, ουρλιάζοντας κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Πρόσφατα 3 νεαροί ισχυρίστηκαν ότι τον είδαν στο Ντράφι (Πεντέλή), να ξεκοκαλίζει παρέα με ένα τσακάλι το άψυχο κουφάρι ενός ζαρκαδιού.

Ο μοναδικός που γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα είναι ο κουρέας του, στον Πειραιά. Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κόβει σχεδόν σε καθημερινή βάση το τρίχωμα του, προκειμένου εκείνο να μην τον προδίδει. Κάποιοι που βρέθηκαν κοντά του και επέζησαν, ισχυρίζονται ότι παράγει υπόκωφους θορύβους, σαν βρυχηθμούς άγριου θηρίου, συνήθως σημάδι πείνας ή ίσως και ερωτικό κάλεσμα (Δρ Φον Πούλεν-2005). Τέλος ο καθηγητής μανιουαλιστικών θεωριών Δρ. Κατς στην ανάλυση του, «περί Γκρίμπερ» (2001), ισχυρίστηκε ότι παρά τα δολοφονικά του ένστικτα, το ανθρωπόμορφο θηρίο, είναι δυνατό να προσεγγισθεί από τους ανθρώπους, αρκεί να εμφανιστεί η απαραίτητη “δύναμη” που θα εξευμενίσει την οργή του και θα συγκρατήσει την υπέρμετρη απανθρωπιά του.

Ελπίζω να έριξα λίγο φως στο σκοτεινό τούνελ της ύπαρξης του Γκρίμπερ. Ευχαριστώ πολύ.

5 comments:

Anonymous said...

Στο τελευταίο τεύχος του Science Illustrated, γίνεται εκετενής αναφορά στο παράδοξο αυτό ον. Εξειδικευμένοι κυνηγοί αρκούδας από τον Καναδά (απόφοιτοι του Κολλεγίου Μπλεκ), υποστηρίζουν ότι μπορεί κάποιος να το παγιδέψει με μια απλή μακαρονάδα.

Anonymous said...

Κάποτε, ένας σοφός ινδιάνος μου είπε μια ιστορία, οπου το Γκρίμπερ προσπαθούσε να φάει μια μακαρονάδα με χαρτοπετσέτα. Ίσως πάλι να ειναι και μύθος

Anonymous said...

Το Griber παντως εχει και τρωτα σημεία.Ο μεγάλος εχθρός του είναι οι κότες καθώς δεν έχει ακομα καταφέρει να φάει το κόκαλο απο το μπούτι τους χωρίς να σπάσει τα δόντια του.
Πάντως θέλει προσοχή καθώς όσο μεγαλώνει ηληκιακά βγάζει όλο και περισσότερες τρίχες ενώ παράλληλα μικραίνει το πέος του.

Assurance said...

Καλημέρα. Με μεγάλη μου έκπληξη παρατηρώ οτι ασχολείστε με τα Griber. Πάει πολλής καιρός από την τελευταία φορά που έπεσα σε μία τέτοια κουβέντα. Πρέπει να ήταν στη Νάξο πρίν 2 χρόνια όπου ένας όμορφος νέος μου εξηγούσε τις διακρίσεις των Griber (μεγάλο-μικρό ή αλλιώς "Γριβερ" ή "Γκρίμπερ"). Γενικά, αυτά τα πλάσματα συνηθίζουν να αυνανίζονται υπερβολικά. Περίπου 9-15 φορές την ημέρα επιδίδονται σε αυτό το άθλημα. Η μόνη εποχή που αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, είναι η "Εποχή του ΠΟλέμου" (στη γλώσσα των Griber "Desr Bglopmty ssst Vizia"). Ο λόγος είναι οτι κρατανε δυναμεις για να κατατροπώνουν τους εχθρους τους. Είναι επίσης γνωστά για την κακιά συνήθειά τους να κάθονται πάνω στο κεφάλι νεκρών ζώων και να ταρακουνάνε ρυθμικά τα οπίσθια τους , μια πράξη ταπείνωσης. Αυτό οδήγησε πολλούς να πιστέψουν οτι το "You know you shook me baby" των Led Zeppelin μιλάει για τα άγρια αυτά πλάσματα. Μη γελιέστε!!! Τα ζώα αυτά είναι άγρια. Το πρωί είναι πράγματι ντυμένα γιάπηδες. Αρκεί όμως μία σκηνή πανικού ή ένα αίσθημα αδικίας για να μεταμορφωθούν σε ανθρωπολυκόμορφα κτήνη. Μαρτυρίες μιλάνε για έναν Griber ο οποίος στη μέση ενός συνεδρίου, στο οποίο ήταν ομιλητής,παρατήρησε ένα μέλος του κοινού να του δαγκώνει το τοστ. Η αντίδραση ήταν ακαριαία, το κτήνος βγήκε από μέσα του. Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο βρήκαν μία αίθουσα γεμάτη εντόσθια, πολτοποιημένα ανθρώπινα μέλη, και εγκεφαλικές ουσίες παντού. Το Griber, γυμνό πάνω από ένα κουφαρι αυνανιζόταν περιμένωντας την τελευταία του στιγμή. Μετά από μία εκσπερμάτωση μπουκώθηκε σε σημείο πνιγμού με όλα τα σαντουιτς τυπου μπόμπας και πέθανε.

Anonymous said...

Ομολογώ οτι δεν γνώριζα την ευαισθησία του Γκρίμπερ στα κοτόπουλα, ούτε και αυτή την τελευταία ιστορία με το συνέδριο η οποία και είναι πράγματι εντυπωσιακή!
Αυτό που είχα ακούσει, ως φήμη πάντα, ήταν οτι ο γέρος Καραμανλής ήταν Γκρίμπερ και οι λόγοι που είχαν οδηγήσει σε ενα τέτοιο συμπέρασμα ήταν
α. τα φρύδια του
β. το οτι ήταν δεξιός
Μπορεί όμως και να είναι απλά φήμες